Добрич Култура

Филателна изложба в Добрич показва военната история и култура на Добруджа

Предстои откриване на второто издание на пета филателна изложба на филателно дружество „Добруджа” с председател Димитър Чернев под наслов „Добруджа през вековете. Добрич – град на бойната слава!”, представена от Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ – гр. Добрич и Областна пощенска станция гр. Добрич.

Повод за изложбата е 141-годишнината от Освобождението на град Добрич /тогава Хаджиоглу Пазарджик/ от османско владичество и 150 годишнината от учредяването на читалище „Йордан Йовков“, съобщиха от пресофиса на добричкото просветно учреждение.

Класифицирана в шест теми, експозицията проследява военните действия, развитието на изкуството, културата и тяхната популярност:

  • „Добруджа – древна и млада” – Радослав Стоянов Михайлов, филателист
  • „Изкуството по добруджанските земи” – Стоян Радославов Михайлов, филателист
  • „Българско възраждане” – Ясен Стоянов Радославов, филателист
  • „Добруджа 1940” – Христо Христов, филателист
  • „Присъединяване на Южна Добруджа към България” – Христо Христов, филателист
  • „Традиции, качество, доверие” – Български пощи

 

Посетителите ще могат да разгледат и временна пощенска станция с обособено работно място, оборудвано с телефонен номератор и телетипна машина.

Откриването на изложбата е от 11:30 часа на 25 януари 2019 год. /петък/ в мултифункционалната зала на „Центъра по минералогия“ (етаж 3 в сградата на Читалището) и ще може да бъде разгледана от всички желаещи през следващите няколко седмици.

Като специален гости на откриването, организаторите са поканили Иво Пенчев – председател на Общински съвет на Община гр. Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *