Култура

Драгни Драгнев отбелязва своята 80-годишнина с премиера на нова книга

Творческа вечер на поета, белетриста и драматурга Драгни Драгнев ще се проведе днес от 17.30 ч. в Художествена галерия – Добрич. Повод за нея е 80-годишнината на твореца, в чийто текстове диша черноземът на Добруджа, а основна негова тема е добруджанецът през вековете.
На вечерта Драгни Драгнев ще сподели с гостите на събитието най-новата си книга „Животът е война“. Книгата ще бъде представена от проф. Димитрина Каменова. Сашо Серафимов – поет и председател на Сдружение на писателите – Добрич, ще говори за творческия път на Драгни Драгнев.
Действието в романа „Животът е война“ се развива в Добруджа, в Североизточна България и в град Хаджиоглу Пазарджик (Добрич) по време на турското робство. Това е, най-общо казано, поетичен размисъл за българското време в Руско-турската война от 1828-1829 година. Някои от героите в романа са исторически лица – руският император Николай Първи, генерал Иван Дибич – Забалкански, Бойчо войвода, хайдут Пею Буюклията, Солак Мустафа… Книгата е издание на „Матадор 74“ и излиза със спомоществователството на Община град Организаторите на вечерта – Община град Добрич, Сдружение на писателите – Добрич и Художествена галерия – Добрич, канят приятелите, почитателите и ценителите на творчеството на Драгни Драгнев да присъстват и споделят духовната атмосфера и празника на твореца – „виновник“ на събитието.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *