Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

„На зелено” купуват жилища в първия жилищен комплекс от затворен тип в Добрич

Влезе в сила разрешението за строеж за първия етап - гаражи и  инфраструктурни подобрения за новия модерен жилищен комплекс от затворен тип “Резиденшъл Парк Св.Георги”, който се изгражда в Добрич, съобщиха от фирмата-инвеститор. Предстои строителството да започне в началото на февруари, съобщи за Про Нюз Добрич Веселин Велев – собственик на дружеството-инвеститор „Соник 63”. Бизнесменът е също управител на „Неопърл – България” и собственик на „Веник”. Строителното разрешение е за изграждането на подпорна стена и гаражи, както и предвидената инфраструктура. Предстои получаване на строително разрешение за изграждането на четирите малки жилищни сгради, които ще се намират в комплекса. Вече 15% от жилищата в новия комплекс са закупени „на зелено”, като са подписани предварителни договори. Има и доста клиенти, които обмислят, за да вземат окончателно решение, сподели пред Про Нюз Добрич Веселин Велев. За комплекса има предварителни проекти, които все още се прецизират. По този начин има  възможност  за тях да се вземат предвид и вижданията на бъдещите собственици. Целта е да се направи нещо, което в максимална степен да удовлетворява хората, които ще живеят в “Резиденшъл Парк Св.Георги”. Веселин Велев благодари за доверието на семействата, които договарят своите жилища, дори преди проектите за тях да са окончателно готови. „Радва ме, че те са основно млади хора, семейства с малки деца. Фактът, че си купуват жилища, означава, че имат намерение да останат да живеят в нашия град”, сподели Веселин Велев.

Започна изграждането на първия жилищен комплекс от затворен тип в Добрич

Сред купувачите има такива, които вече са подписали предварителен договор за два апартамента в комплекса. Уверени сме, че техният нов дом ще им донесе много радост и щастливи емоции, споделят от “Резиденшъл Парк Св.Георги”. Както Про Нюз Добрич вече съобщи, новият жилищен комплекс ще се издига в района на градския парк, на терена, който преди десетилетия е бил предвиден за изграждане на мемориал „Знаме на мира” и доскоро беше изоставен и е много занемарен. След като бе игран на търг в началото на октомври миналата година, на 29-и бе подписан договор. Теренът, който е с площ от 13 341 кв. м, е закупен от дружеството „Соник 63” за 1 033 000 лева. „Резиденшъл Парк Св. Георги” ще предлага нова за град Добрич концепция за живот – модерен жилищен комплекс от затворен тип, с просторни апартаменти, много зелени площи, гаражи и паркоместа, контролиран достъп и независим водоизточник. Това са само част от предимствата, които можем да предложим, защото вярваме, че добричлии заслужават да живеят добре, заявяват от фирмата-изпълнител.

Разчистиха терена за новия жилищен комплекс в Добрич, строят през 2019 г.

Комплексът ще има около 9 хиляди кв. м застроена площ, плюс гаражи за всяко едно жилище. Около 60 жилища ще бъдат изградени в 4 малки сгради. Жилищата на първия етаж ще излизат директно на терена и всеки, който живее там, ще има малка градинка. Ще се заложи много на озеленяването. Ще се използват съвременните технологии, за да се постигне по-малък разход на енергия – чрез добра топлоизолация, с добра дограма. „Резиденшъл Парк Св. Георги” ще включва жилищна група от малки сгради. Комплексът ще е от затворен тип, с контролиран достъп. „Смятам да направим хубава архитектура, която да се впише в околната среда – малки, кокетни сгради. Въпреки че теренът е много голям, моето желание е да не бъде наситен със сгради, а да има доста простор, да има удобства, да има детска площадка, гаражи, паркоместа. Това е едно сериозно предизвикателство. Смятам, че зная какво искам да ес получи. Има хора, които могат да го реализират, тъй като моята роля ще е само на инвеститор. Има хора, които, смятам, че могат да приемат това предизвикателство”, каза пред Про Нюз Добрич бизнесменът.

Снимки: Резиденшъл Парк Св. Георги

 
c