Общество Тервел

Много инвестиции в населените места предвижда капиталовата програма на Община Тервел

За най-малките жители на Община Тервел продължава подмяната на мебелите в детските градини. Ще приключи доставката на тематични кътове за игра на деца в занималните на детските градини, а за детската ясла ще се закупят нови креватчета. В с. Орляк ще има нова детска площадка. За тези инвестиции ще се разходват 22 400 лв.

За училището в Коларци и за това в с.Безмер има заложени 29 000 лв. за довършване на санирането в Коларци и на столовата в Безмер. За закупуване на трактор с гребло за сняг и косачка са разчетени 48 000 лв. Предвидено е да се изгради първи етап на видеонаблюдение. За това са заделени 16 000 лв.

Четири клуба ще бъдат обновени със 72 000 лв. – в Безмер (сватбен салон), в Зърнево, в Главанци и в Каблешково, където ще се поднови настилката.

Две автоспирки – в Главанци и Ангеларий, ще бъдат ремонтирани със 7 000 лв. Ще се ремонтират чешми в 4 села – Орляк, Коларци, Полк.Савово и Попгруево. Предвидени са 67 500 лв. средства за църкви и джамии – за доизграждане на църквата в с.Нова Камена, за нов параклис в с.Коларци, за ремонт на църквата в с.Честименско, за първи етап на джамия в с. Каблешково, за втори етап на ремонт на джамията в с.Градница.

Общо 25 000 лв. са заделени за ремонт на кметствата в селата Кладенци, Балик и  Бонево. Предвидени са средства за ремонт на ритуалния дом в Тервел и за ремонт на сграда в гробищния парк на с. Коларци, общо 28000 лв. Ще се постави нова дограма на здравната служба в с. Жегларци, ще се ремонтира читалищната сграда в с. Божан. За това са заделени 10 400 лв. Ще се изградят изкуствени неравности по главните улици в Каблешково, Коларци, Божан, Жегларци, Зърнево и Орляк. 12 000 лв. са заделени за втора вноска за закупуване на остеограф  за МБАЛ Добрич и 13 800 лв. за бродировачна машина за читалището в гр. Тервел.

С 280 600 лв. ще се изкърпват улици в няколко села – Орляк, Кочмар, Кладенци, Ангеларий, Полк. Савово. За целта общината се възползва от новата, въведена с бюджет 2019 г. законова възможност да трансформира средства от субсидията за капиталови разходи в средства за текущ ремонт на улици. Осигурени са средства за първи етап на изграждане на кръгово кръстовище за извеждане на тежкотоварни автомобили извън града и 18 000 лв.за закупуване на компютърна техника за кметствата.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *