Водещи новини Здраве Общество

Страхотна изненада поднесоха майки от Добрич на д-р Петев

Уникална изненада сътвориха за своя акушер-гинеколог 36 майки от Добрич, сдобили се с рожба под грижите на д-р Ивайло Петев. Така на Бабинден те му благодариха за грижите и всеотдайността.

Жените са обединени във фейсбук групата „Майките на д-р Петев”.

Преди две години над 100 от тях, сдобили се с рожба предходната година, успяха да го изненадат навръх 14 февруари с уникален колаж на бебчетата им. Идея да го поздравят за Бабинден имало и преди, но тогава не успели да я реализират. На 8 януари, когато се отбелязва Бабинден по нов стил, Йоанна Койчева предложила да изненадат любимия доктор в Деня на родилната помощ. Още същия ден откликнали 10 момичета. След това се включили още.

„Той е вечно усмихнат, излъчва доброта и загриженост. Малко са лекарите като него”, категорични са майките, на които д-р Петев за първи път е подал рожбата в ръцете им.

Решили този път да изненадат доктора с нещо по-забавно, а именно – карикатура. „Включиха се  36 момичета, което за мен е страхотно. Благодарна съм им за това, че ми се довериха и за избора на момчето, което нарисува самата карикатура – Петър Хинев /Hinev’s Artwork/. Справи се повече от перфектно”, сподели пред Про Нюз Добрич Йоанна.

Решили да пресъздадат и част от ритуала на Бабинден. За целта една направила питка, друга донесла китка, с която го закичили, трети донесли менче, хавлийка и сапунче, за да измият ръцете на доктора.

Така, „въоръжени” с прекрасните подаръци и безграничната си благодарност към лекаря, помогнал да се родят най-скъпите им рожби, майките се отправили към кабинета на д-р Петев навръх Деня на родилната помощ.

Йоанна имала предварително запазен час за преглед и успяла да изведе лекаря пред кабинета. В един момент се усъмнили, че е имало издайник, та докторът много бързо се съгласил да я последва навън, но той категорично отрекъл.

Пред сградата, където е кабинетът му, благодарните майки връчили карикатурата и другите подаръци.

Срещата беше изпълнена с много смях и прекрасно вълнение. Всички сме много благодарни  за това, че е спомогнал за раждането на нашите слънчица, сподели младата жена от името на стотици майки, които пазят в сърцата си огромна благодарност към лекаря, помогнал им да изживеят най-голямото щастие на света – да бъдат майки.

С част от средствата, събрани за подаръка, които не са оползотворили, „Майките на д-р Петев” са решили да сътворят добро и да ги дарят за благотворителна кауза, която избират с анкета в групата.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *