Без категория Култура

Премиера на комедията “Юнаци с умни калпаци” в Добрич

Тази вечер – от 19 ч., на сцената в Камерна зала на Драматичен театър “Йордан Йовков” ще се играе премиерно, комедията “Юнаци с умни калпаци” – на режисьора Костадин  Бандутов.

В режисьорската постановката, участват актьорите Петър Петков, Красимир Демиров, Филип Янев, Владимир Трендафилов, Татяна Христова и Любов Николова.

Що е то ламя и има ли почва у нас?
Четирима „юнаци” с доста съмнителни геройства зад гърба си, са се наели с благородната задача да „пазят“ селото си от нападението на ламята, която не се знае каква е, къде е и кога ще дойде. Това пазене трябва да бъде възнаградено по някакъв начин, а той е – селото да ги храни и облича.
С много чувство за хумор автора ни разказва една приказка, в която чрез алегория описва нашето общество и различните му представители.
Спектакълът е интересен както за възрастни така и за деца. Описва взаимоотношенията, характерите и народопсихологията ни.
В същото време показва и как трябва да се бориш за любовта си и същевременно да превъзпиташ мързеливците, ако изобщо подлежат на превъзпитаване.

Сценографията на пиесата “Юнаци с умни калпаци” е дело на Димитър Митев.

Още две представления през месец януари ще има на комедийната постановка – на 25-и и на 29-и, отново от 19:00 ч.

Информация и билети : Билетен център на ДТ“Йордан Йовков“ – гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа/ и на тел: 058/ 605 573

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *