Водещи новини Образование

В началото на февруари тръгва ремонтът на ДГ №32, ПМГ и ЕГ в Добрич

През февруари стартират дейностите по проекта за образователна инфраструктура на детска градина №32, Езикова гимназия „Гео Милев“ и Природо-математическа гимназия „Иван Вазов“, съобщи заместник-кметът по Хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

Поредица от разговори са поведени с директорите и представители на изпълнителите във връзка с организацията на учебния процес. Уточнена е организацията му.

В Езикова гимназия ремонтните дейности ще започнат от новата сграда, където има значително заложени ремонтни  дейности от мазата. Част от учениците, които учат в тези учебни зали,  ще бъдат изведени, и ще провеждат учебни занятия в ОУ „Стефан Караджа“. Вероятно, ще се наложи промяна в учебната програма. Дейностите ще започнат от 6 февруари, когато започва втория учебен срок. Така ще бъде направена учебната програма, че да не печи много, обясни д-р Баева.

Тя очаква ремонтът да бъде съпътстван с недоволство от налагащите се промени, но обясни, че Общината няма капацитет, няма свободни сгради и няма как да изведе учениците и да изнесе учебния процес. В същото време, обемът на строителните работи е много голям и не може да се свърши само за лятната ваканция.Изместване на ученици ще се наложи и при ремонта на друго голямо учебно заведение, като ОУ „Христо Ботев“.

За ПМГ “Иван Вазов” няма да се налага извеждане на ученици. Там ремонтът започва от западното крило и от сутерена, така че няма да се налага изместване на ученици. Ще бъде преградено и няма да има сместване на потока на ученици със строителите.

В ДГ №32 започва от крилото, което не се обитава от деца. Тъй като по време на работа се получават вибрации, които се отразяват зле на по-малките деца, те ще бъдат изведени за една седмица – от 4 февруари. Тези, които няма възможност да се отглеждат в домашна обстановка, ще бъдат в базата на детската градина в кв. „Балик“. Строителят за девет дни ще трябва да извърши най-тежката част от разбиването. Има уверение от изпълнителите, ме най-големия обем от работа ще бъде извършвана през лятната ваканция, за да може

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *