Здраве

В болницата в Добрич празнично ще отбележат Бабинден

Празнично започва седмицата в МБАЛ  Добрич, причината е Денят на родилната помощ 21 януари- професионалният празник на Акушер-гинеколози, акушерки и всички свързани с  появата на нов живот, посочват от лечебното заведение.

Със специален ритуал в Акушеро-гинекологично отделение, а след това и за цялото болнично заведение.  Точно на обяд,  в зала „Шафхаузен“  ще започне тържеството, на което се очаква да пристигнат много гости – депутатът  Даниела Димитрова, директорът на РЗО-, д-р Бисерка Пачолова, Областният управител Красимир Кирилов, кмета на града Йордан Йорданов и още много гости. Към тържеството са поканени да се присъединят и бившите вече пенсионирани лекари и акушерки от родилно отделение, записали голяма част от професионалната си биография именно тук.

Работещите в Родилно отделение ще отбележат професионалният си празник тази вечер в неформална обстановка,  с подобаващо настроение и с пожелание за повече деца през 2019 година.

За миналата 2018 година в МБАЛ Добрич са регистрирани  900 раждания,  като 13 от тях са с близнаци.  В момента в МБАЛ Добрич работят 8 акушер гинеколози, като единият е специализант  и 17 акушерки с дългогодишен стаж и опит.

Честит ден на Родилната помощ, пожелават от ръководството на МБАЛ-Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *