Водещи новини Здраве

Спешни екипи изродиха бебета в област Добрич

Днес, в Деня на родилната помощ, е редно да отдадем почит и уважение на всички наши знайни и незнайни спешни екипи изродили успешно бебета в извънболнични условия. Тази година спешните медици в област Добрич могат да се похвалят с два случаи на успешно изродени бебета.

Едното се появи на бял свят под грижите на медицински специалисти във Филиала за спешна медицинска помощ в Ген.Тошево. На 26 юли 2018 г. с помощта на фелдшер Дида Димова, фелдшер Димитър Алексиев и санитарката Теодора Желева се роди недоносено бебе с тегло 850 г. Днес те ще бъдат наградени от кмета на Община Генерал Тошево по случай Деня на родилната помощ.

Другото проплака при раждане, водено от медицинска сестра, под телефонен инструктаж във ФСМП Тервел, първи случай на успешно воден телефонен инструктаж за раждане. На 23 септември медицинската сестра Мария Петрова, съвсем сама за първи път изроди с помощта на телефонен инструктаж от РКЦ ЦСМП Добрич. Бебето е момченце и тежи 3400гр. Сестрата е само с една година стаж в спешна помощ и не е акушерка, но благодарение на знанията, уменията си и указанията на колегите от РКЦ Добрич, успешно изроди момченце 3400гр.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *