Без категория Спорт

Сенсей Димов се завърна от тренировъчен лагер с карате легендата Антонио Олива

Треньорът по Олимпийско Карате от Добрич Стоян Димов се върна от лагер със световно признатия тактик Антонио Олива.

Сенсей Антонио Олива /9 Дан/

Тренировъчен лагер с националния отбор на България по Олимпийско Карате, с лектор Сенсей Антонио Олива /9 Дан/ – се проведе от 15 до 18 януари 2019 г., в София. Към момента, испанският специалист – след 65 годишен стаж в областта на Карате, провежда семинари и обучения на треньори и национални отбори в общо 57 страни по света.

В България, Антонио Олива гостува по покана на Българска Национална Федерация Карате-До и не скри симпатиите си към родните каратеки и треньори. В двуразовите тренировки на Националният стадион „Васил Левски“ в залата на БНФК, Сенсей Олива даде своите насоки и на треньорите с цел окачествяване на тренировъчните процеси „У ДОМА“ и правилна методика и тактика на тренировките за състезателите, които са в олимпийска подготовка за предстоящите Олимпийски игри в Токио 2020 г.

Сенсей Стоян Димов – треньор на Карате Клуб „НИКОН“ – Добрич, също взе участие в лагера с испанския специалист.

„Няма нищо по-ценно от знанието и информацията! За втори път присъствам на лагер със Сенсей Антонио Олива с цел обогатяване на знанията ми относно правилната методика и тактика, както за провеждане на тренировка, така и за правилни психологически и тактически насоки към състезател по време на мач в състезателен форум“, сподели след завръщането си Сенсей Димов – специално за Про Нюз Добрич.

Стоян Димов/КК НИКОН/, Ивана Каменова/КК НИКОН – Световен шампион младежка лига-Италия, Вицесветовен шампион СП-Испания/

 

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *