Без категория Каварна Общество

Ритуално отбелязаха Бабинден медиците в МБАЛ Каварна

С погача, вино и традиционни ритуали лекарите, медицинските специалисти и санитарите от Акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ – Каварна, са отбелязали Деня на родилната помощ – 21 януари.

За да ги поздравят в празничния Бабинден – кметът на община Каварна, е отправила пожелания към медицинските специалисти, а жените от фолклорна група „Добруджанка“ са изпълнили характерния ритуал по измиване на ръцете на доайена в болничното заведение, съобщиха от Община Каварна.

„Уважаеми лекари и акушери,

Сърдечно Ви поздравявам по случай професионалния Ви празник, като засвидетелствам своето уважение към Вас за благородния труд и всеотдайността, спомагаща за раждането на всеки нов живот! Дарявайте усмивки на много родители, помагайте на бял свят да се появяват здрави и красиви деца, защото те са нашето бъдеще, нашата подкрепа и гордост! Работете с любов, защото Вашето призвание е символ на хуманност и достойнство. Пожелавам на всички Ви здраве, благополучие, енергия и увереност! Честит празник, честит Бабинден!“ – поздрав от Нина Стврева – кмет на Община Каварна, към медицинските специалисти в болничното заведение и в града.

За да има здрави и щастливи деца, с поздрав към докторите и сестрите, в болничното заведение са се включили жените от фолклорна група „Добруджанка“ с ръководител Йорданка Димова към пенсионерски клуб “Радка Чаушева”. Облечени във фолклорни носии , жените от клуб са се присъединили към традиционния ритуал по измиване на ръцете на най-опитния акушер-гинеколог в болницата – д-р Жеко Чалъков.

Д-р Чалъков, от своя страна е благодарил на колегите се от Акушеро-гинекологичното отделение и е пожелал да продължават със същата всеотдайност и старание да упражнявате високохуманната си професия и да поемат в ръцете си все повече новородени.

От началото на 2019 година в каварненската болница са проплакали четири бебета- три момичета и едно момче. Първото бебе за годината е родено на четвърти януари,а най-малкото е родено преди три дни с тегло 3,600 кг и ръст 52 см. Носи името Стела Николова. Екипът спомогнал за раждането е д-р. Жеко Чалъков, акушер Пепа Николова и санитар Иванка Статева.

27 са родените деца, в каварненското отделение през 2018 г.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *