Водещи новини - дясно Здраве

Повече раждания си пожелаха лекарите от МБАЛ-Добрич

„Богове не сме, но сякаш с всяко раждане в ръцете ни, се появява Божествената искрица, която възпламенява нов живот. Заслужена почит и уважение се полагат на всеки помогнал да не се прекъсва нишката на живота и вдъхновяващия детски плач да се чува все по-често, за радост на родителите, но и на нас, без които появата на новия живот е немислима”, каза изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Светозар Байчев.

Той пожела повече раждания и повече усмивки на щастие, и благодарност за нашия труд. Благодаря на всички за всеотдайността,  любовта към работата и желанието да дарявате повече грижи и любов към майките и техните деца.

„Това е един чудесен професионален празник, време, в което трябва да си помислим за това, че професията ни е хубава, че е прекрасна и, че тя дава живот. Това е времето, през което да се замислим за всички хубави моменти и прекрасни мигове, които сме дали на нашите пациенти – майките и, съответно, защото това е нещото, което е най-хубавото, остава след нас и това е денят, в който ние трябва да се радваме на професията си и на това, че даваме живот”, каза началникът на АГ отделението д-р Ивайло Петев, началник на Родилно отделение.

Гости на празника бяха празника на лекари и акушерки споделиха народните представители Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, кметът на Добрич Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов, директорът на Регионалната здравна каса д-р Бисерка Пачолова, бивши и настоящи лекари и акушери, медици от АГ отделението и отделението по неонатология.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *