Култура

Учителка от Добрич издаде книга със “Съвременни притчи”

“Съвременни притчи” – сборник с 12 разказа с подзаглавие “Или опити да видим Невидимия”, издаде Борислава Джамбазова от Добрич, бивш преподавател по френски език в Езикова гимназия “Гео Милев”.

Формата на тези 12 разказа е повлияна от френски автори. Според авторката, те представят някои от качествата на Бога, без Бог да е герой в тях, без да има елементи от християнската традиция и без да са посветени на християнско събитие.

Всеки, който не споделя християнската вяра, ще намери пълноценни текстове за герои и случки, разположени в Рим, Ню Йорк, Вашингтон, Париж, Африка, Източните Родопи, Римската империя. Действието в различните творби се развива от миналата ера до 2034 г., посочва тя.

Героите са българи, африканци, гали и римляни, древни гърци, италианци, канадец, французин и рускиня, американци, киборг и др. Пъстра въртележка, която ще ви даде възможността да видите света от 12 различни посоки.

„В тази книга няма да откриете сложни психологически концепции, проникващи в детайлите на екзистенциалните житейски въпроси. От страниците й нито ще ви посрещнат многопластови характери, нито заплетени сюжети ще задоволят художествените ви търсения. В разказаните истории обаче ще откриете онези обидно простички истини, които днес, в света, в който живеем, все по-рядко се превръщат в обект на нашите търсения.
Вие може да харесате тези истории или да се отнесете с пренебрежение към тях. Но каквато и да е вашата позиция, в тази книга има разкази, които могат да отправят погледа ви към друга реалност. Реалност, която често очите пропускат да видят. А си струва…”, споделя Явор Костов, автор на сборниците с разкази „Някой пред вратата”, „Поетът или поредната сексистка свиня”

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *