Водещи новини Здраве Каварна

Малкият Теди Пиндиков от Каварна отново има нужда от помощ

Майката на малкия Теодор Пиндиков от Каварна, който е роден преждевременно и има множество заболявания, отново се обърна с молба за помощ. Всеки месец момченцето се нуждае от рехабилитация, която е на стойност 1000-1200 лева, сподели пред Про Нюз Добрич Надежда, майката на малко момче-боец.

Теди е роден на 28.04.2016 г., цели 12 седмици преди термин. С тегло едва 700 г, той успява да се пребори и след 3 месеца престой в кувьоз се прибира у дома.

„За недоносените бебета се знае, че са рискови за редица заболявания поради недоразвитите органи и системи при раждането. За съжаление, и при Теди преждевременното раждане не остава без последици. Още при изписването му от неонатологията са ясни първите страшни диагнози – вътрешна хидроцефалия, микроцефалия (поради които се очаква и ДЦП), както и атрофия на очните нерви – Теди е 100% незрящ.

Но, лошите новини и диагнози не спират до тук. Преди да навърши годинка Теди отключва епилепсия. Диагностициран е с Детска церебрална парализа в най-тежка форма – квадрипареза и краниостеноза, заради която е опериран по спешност в Турция.

Предвид диагнозите и състоянието на Теди, прогнозите не са оптимистични, но успешната операция и добрите специалисти, които полагат грижи за него в момента повлияха благотворно на развитието му”, сподели майката.

Малко преди да навърши две години, малкият Теодор Пиндиков от Каварна бе успешно опериран в клиника в Истанбул. Парите за операцията бяха събрани от много хора и фирми, които се отзоваха на апела за помощ. Там бе извършена нужната черепно – мозъчна операция. Теди се възстанови бързо от нея, но с това нещата не приключват. Той се нуждае от ежедневни грижи, рехабилитация и работа със специалисти. Аз, като самотен родител, трудно се справям финансово с всички тези разходи, които са от порядъка на 1000-1200 лева месечно.

Като цяло здравословното му състояние е добро, но увреждания та са твърде много и за чудеса не можем да говорим. Той не вижда, не говори, не ходи, а за съжаление никой не може да каже, че ще може да ги прави всички тези неща. Но за сметка на това си има неговите малки чудеса – стана малко по самостоятелен, започна да гука, научи се да се храни, прави опити да седи. Неща, които другите деца научават между другото докато растат, сподели Надежда.

“Но, да запазим и надградим постигнатото досега, да избегнем евентуални усложнения и да достигнем максималната самостоятелност, на която е способен Теди, е изключително важно да продължим с грижите и системната рехабилитация”, добави тя.

Процедурите, от които той се нуждае, са ежедневна рехабилитация, плуване, хипотерапия, логопедични процедури – всичко, с което да облекчи и подобри състоянието му.

“Това са процедури, които заплащаме, а поради това, че са ежедневни, вече изпитваме затруднения. Затова се нуждаем от помощта ви.

Мили хора, обръщаме се към Вас и Вашата подкрепа, защото не сме губили и никога няма да загубим надежда, че има много по-добро бъдеще за Теди. Защото разбрахме и вярваме, че хората са благородни, че хората помагат на тези които нямат равен шанс, че добрите, положителни мисли биха могли да повлияят за по-добро на малкия герой.

Моля, подкрепете смелото ми момче с каквото можете, но най-вече с вярата и молитвите си.

Благодаря Ви, бъдете здрави!”, призовава майката.

Дарения могат да се направят чрез платформата helpkarma

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *