Спорт

Добрич е домакин на национален турнир по билярд Dobrich Open

На 20 януари, в Добрич предстои да стартира издание 2019 на националния турнир по билярд Dobrich Open, съобщиха от организационния щаб на събитието.

Началото на първия от серия турнири по билярд – девета топка, двойна елиминация, ще бъде от 11:00ч. в билярден клуб „Формула 1“ – в сградата на Младежки дом – Добрич.

Организаторите споделиха, че до момента за участие са се записали играчи от 5 областни града, като само от Варна представителите ще бъдат над 10.

Според утвърдените авторитети в бранша, „Dobrich Open“ е уникален по своята концепция и организация, по няколко ключови елемента:

  • Клуб „Формула 1“ е една от малкото зали в България, предоставящи изключителни условия на играчите да покажат уменията си като предлага 7 билярдни маси, 2 снукър и 1 карамболна маси.
  • Пространствено отворената бар-зона позволява зрителите да се насладят на професионален билярд без да оказват влияние на концентрацията на състезателите.
  • Атрактивният награден фонд, формиран от пълния размер на събраните такси за участие и предоставените от спонсори суми. От щаба на турнира прогнозират, че за първия турнир „Dobrich Open“ – фонда се очаква да надмине 1000 лв.

Размерът на паричната награда, както и престижът на организаторите привлича голяма част от билярдния елит в страната, което пък ще даде уникална възможност на зрителите да наблюдават игра на изключително високо ниво.

За всички, които проявяват интерес за участие – заявки се приемат на facebook страницата на  турнира (BilliardDobrich), а записването ще бъде на място, до 10:30 часа на 20.01.2019г. Таксата за участие е 15 лв.

Входа за зрителите ще е свободен.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *