Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Иво Пенчев: Искането на оставката ми от БСП е чиста проба популизъм

„Радвам се, че БСП ме идентифицираха като най-големия им враг и най-големия им проблем. БСП са шампиони по искане на вот на недоверие и по искане на оставки и никога не ги получават. Те нямат конструктивен и структурен аргумент за оставки – нито за правителство, нито за председател на Общинския съвет на Добрич. Това е чиста проба популизъм“ – така председателят на Общинския съвет Иво Пенчев коментира оповестеното днес решение на групата съветници на БСП да иска оставката му. Според него, съветниците от БСП нямат "абсолютно никакво основание да искат оставката на председателя на Общинския съвет – нито по Правилник на ОбС, нито по ЗМСМА, нито от морална гледна точка".

Искат нова извънредна сесия за блок „Добрич“, БСП сваля доверие от Иво Пенчев

На въпрос дали възнамерява да отговори на призива да и да подаде оставка Иво Пенчев заяви, че категорично не смята да го прави. "БСП не са ме избирали на тази позиция, за да искат оставката ми, тъй като те гласуваха против моето избиране за председател на Общинския съвет", заяви още Иво Пенчев.   Според Правилника за организацията и дейността на Общински съвет град Добрич, неговите Комисии и взаимодействието му с Общинската администрация  Чл.9. (1) Правомощията на председателя на общинския съвет се прекратяват предсрочно при:
  1. подаване на оставка;
  2. трайна невъзможност или системно неизпълнение на задълженията си като председател за повече от три месеца с решение на Общински съвет, взето по реда на чл. 8, ал. 3 и ал. 4.
  3. влизане в сила на акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
     
c