Водещи новини - дясно Общество

Искат нова извънредна сесия за блок „Добрич“, БСП сваля доверие от Иво Пенчев

Искане за нова извънредна сесия за одобряване на кредит за блок „Добрич“ подготвят общински съветници от БСП, Реформаторски блок, ДПС, Атака и АБВ. Това съобщиха те на пресконференция.

За свикването е необходимо да се подпишат 14 общински съветника.

Мая Димитрова от БСП обясни, че предложението е на извънредна сесия на 22 януари да се гласува кредит в размер на 2 млн. лв., срок на погасяване – до 10 г. , усвояване – 12 месеца и гратисен период – 1 година.  „Предлагаме размерът на кредита да е до 2 млн. лева, а останалите 500 000 лева да бъдат за сметка на бюджета“, посочи Димитрова.

Тъй като не може да се  внесе докладна записка със същия текст, тя е видоизменена и е с различни параметри. Съобразено и с евентуални средства в общинския бюджет, посочи Димитрова.

Стана ясно, че, ако кредитът отново не бъде одобрен, ще се търсят други варианти. Единият е краткосрочно финансиране през тази година, за да се подсигури първоначалния финансов ресурс за довършване на блока, каза Атанас Атанасов /Атака/.

Присъстващите отхвърлят предложението на колегите си от ГЕРБ довършването на блока да се извърши със собствени средства на общината, като го определиха като нереалистично. Според тях, това ще се отрази на изпълнението на другите дейности на Общината.

Арх. Емилия Добрева /БСП/ обяви, че групата на БСП е взела решение да иска оставката на председателя на Общинския съвет Иво Пенчев. По думите й, “въпрос на морален жест е председателят на Общинския съвет да си подаде оставката”. “Мисля, че е редно да свалим доверието си от него. Ако той не го направи, ще направя предложение в зала”, каза арх. Добрева.

Тя посочи, че съветниците от БСП са се обединили по този въпрос с колегите си от Реформаторски блок. Стана ясно обаче, че общинските съветници от РБ не са взели окончателно решение, тъй като не са го обсъдили, обясни Михаел Игнатов. Той обяви обаче личното си намерение да подкрепи искането за оставка.

Представителите на останалите групи – АБВ, ДПС и Атака, казаха, че нямат решение по въпроса с исканата оставка. Атанас Атанасов заяви, че в случая той се въздържа да вземе отношение по въпроса.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *