Образование

С нов международен проект започва годината за ФСГ “Васил Левски”-Добрич

За Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“, 2019-а година е започнала с нов транснационален проект по програма Еразъм+, информираха от ръководството на образователното заведение в Добрич.

Двама представители на добричката гимназията, са взели участие в първото издание на Транснационалната учителска среща, провела се в периода от 5 до 10 януари, в гр. Слупск, Полша. По време на събитието е бил даден и старт на проекта „The use of Google Tools and Mobile Apps in the Teaching-learning Process“ („Използване но Гугъл инструменти и мобилни приложения в учебния процес“).

Представителите от ФСГ “Васил Левски” започват съвместна работа по двугодишния проект, с партньори от 4 държави – Литва, Португалия, Туция и Полша. Проектните дейности са финансирани по  Програма „ЕРАЗЪМ+”, Ключова дейност 2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“, сектор „Училищно образование“ (КА201). Финала за работата на международния екип ще бъде на 30.09.2020г.

Милена Николова – координатор на проекта и Снежина Вутова – учител по английски език в гимназията, са били българските участници в работната среща, на която са се подписали договорите и анексите между партньорите. “Домакините от полското частно училище бяха подготвили интензивна и разнообразна работна, учебна и културна  програма. Тя включваше ежедневни дискусии по организиране на дейностите, разпространението и устойчивостта на проекта. Бяха разпределени конкретните задачи за всеки партньор. Нашето училище ще създаде сайт на проекта, а Фейсбук страница, Фейсбук група, лого и  eТwinning платформата са задачите на останалите партньори”, споделиха добричките преподаватели.

Вече е започнала работа по подбор на 14-те ученици от гимназията, които ще участват в трите мобилности – от Полша (5 ученици), от Литва (5 ученици)  и от Поругалия (4 ученици). Възпитаниците от трите държави ще бъдат придружавани от по двама учители по различни предмети (математика, ИТ, литература, гражданско образование и чужд език) – в зависимост от темите на срещите.

Първата учебна мобилност с ученици ще бъде отново в Полша от 24 до 30 март 2019г., чиято тема ще бъде “Използване на софтуер за създаване на забавни уроци по предмети, където се изучават обичаи и традиции”.

През месец юни ФСГ ще бъде домакин на втората среща с тема: “Използване на онлайн инструменти за управление на класна стая и създаване на тестове по математика“.  В нея ще участват и предстои да бъдат обучени 20 ученици и 8 учители.

“Като резултат от проекта очакваме учениците да подобрят знанията си по отношение на ИКТ инструменти за образователни цели, дигитални проекти, онлайн викторини, дигитални произведения на изкуството, да придобият опит в друга култура, да се повиши осведомеността им за културните различия, които правят Европа толкова разнообразна, но все пак единна. Учителите ще имат възможност да обменят добри практики, методи на преподаване, мнения и ще подобрят своите дигитални умения, организационни умения, методи на преподаване и инструменти. И не на последно място заедно да създадем положителна атмосфера и нови приятелства сред учениците и учителите от петте държави”, изразиха надежда от ръководството на ФСГ “Васил Левски”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *