Общество

Леден капан по пътищата в област Добрич

Изключително опасна е в момента ситуацията по пътищата от републиканската мрежа в област Добрич. Заради ледения дъжд, на места преминаващ в скреж и сняг, много участъци от извъннаселените места в региона са опасно обледени и хлъзгави – с почти минимално сцепление.

Силният вятър от север, буквално за минути промени обстановката, понижавайки температурите до -2°, а на откритите места и до -4°.

От КАТ напомнят на водачите да се движат внимателно и със съобразена скорост, особено в участъците с обратен наклон и в завоите. Спазването на дистанцията е от решаващо значение, като се има предвид удължения спирачен път при подобни критични условия.

Студеният фронт, нахлуващ с усилване на вятъра от северозапад, ще определя времето над територията на региона – през следващите часове в днешния ден.

Според прогнозата на синоптиците, в следобедните часове на 15 януари, се очаква валежите да спрат, но вятъра ще се запази – до умерен, от север. Едва през утрешния ден – 16 януари, вятъра ще се преориентира от запад и температурите ще се повишат, достигайки положителни стойности – до +4°.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *