Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Как ултрабогатите Джеф и МакКензи Безос решиха да се разведат

Както по-голямата част от хората знаят, а на останалите предстои да научат - развода не е най-хубавото нещо, което може да се случи в съвместния живот на двама души. Дали след кратко съжителство или след дълъг брачен период, до раздялата обикновено се стига след пресищане или след продължителен недостиг. Но тъй като в конкретния случай става дума не за средностатистически развод, а за раздялата между Джеф Безос - най-богатия жив човек в съвременната история на човечеството, и съпругата му МакКензи Безос - то и ситуацията не е типична. След 25-годишен съвместен живот, звездната двойка реши да обяви своята раздяла, не в някоя световна агенция или таблоид - както най-често се случва с богатите и популярни двойки, а с пост в социалната мрежа Twitter. Със семпъл текст, който се появи в началото на 2019 година, Джеф Безос публикува в собствения си профил, анонса за съпружеската раздяла - от името на двамата. "Бихме желали да оповестим за една промяна в нашия съвместен живот. В нашето семейство, както и близките ни приятели вече знаят, след дълго съжителство - с периоди на любов и раздели, ние решихме да се разведем и да продължим да живеем като приятели. Чувстваме се като невероятни щастливци, че успяхме да се открием един-друг и сме дълбоко благодарни за всяка една от годините, в които бяхме женени. Дори да знаехме преdварително, че ще се разделим след 25 години, пак бихме пожелали да го направим. Имахме прекрасен съвместен живот като семейство и сега виждаме чудесно бъдеще пред нас, като родители, приятели, партньори в приключения и начинания, а също и в преследване на собствени начинания и приключения. Интерпретациите и заглавията могат да бъдат различни, но ние си оставаме едно семейство, както и държащи един на друг приятели." Джеф и МакКензи За малцината, които не са запознати с това кои са Джеф и МакКензи Безос, ще припомним само някои факти:
  • Джеф Безос е най-богатият човек в света в момента, като към днешна дата състоянието му възлиза на над $150 000 000 - по данни на агенция Блумбърг.
  • В момента Джеф Безос е на 54 г., а съпругата му - на 48 г.
  • През 2018 г. двойката учреди благотворителен фонд, наречен Bezos Day One Fund, за подпомагане на семейства по целия свят.

Кога е живял и кой е най-богатият човек в историята на човечеството?

Преди 25 годни, Безос се среща със съпругата си Макензи - занимаваща се тогава с писане, докато и двамата работят в съседни офиси на хедж фонд в Ню Йорк. През 1993 година Маккензи приема предложението на Джеф и на пръста ѝ грейва годежен пръстен, превръщайки я почти в г-жа Безос. Три месеца по-късно през същата година, двамата сключват брак на скромна сватбена церемония сред тесен кръг свои близки. Освен факта, че семейството има четири деца – три момчета и една дъщеря, на възраст между 12 и 16 годни, за семейство Безос не се знае почти нищо друго. Цялата фамилия Безос – Джеф, съпругата му и четирите деца живеят в имението си в Сиатъл, щата Вашингтон. “Пожелаваме си всичките ни деца да останат да живеят тук с нас и занапред” – сподели преди време, в едно от редките си интервюта, съпругата на мултибогатия Джеф Безос. Как и дали ще има информация относно официализирането на това тяхно решение - престои да научим. Едно обаче отсега е сигурно - то няма да бъде типично!    

Снимки: greenwichtime.com и Evening-Standard

c