Водещи новини Общество

Втора нощ повечето квартали в Добрич остават без вода, в неделя – също

Само за няколко часа се радваха на вода в чешмите си жителите на голяма част от Добрич, засегната от аварията на кръстовището на улиците „Орфей” и „Димитър Ковачев” в резултат на водния цикъл. Малко след като от Общината информираха, че връзката на водопровода на улиците “Орфей ” и “Димитър Ковачев” вече е изградена и водоподаването е възстановено, излезе друго съобщение. С него от Община Добрич информират, че авария е избила на водопроводната връзка със стария водопровод на въпросното кръстовищe, изпълнявана от фирма, работеща по водния цикъл.

Това е наложило отново спиране на водоподаването тази вечер от 19.00 часа в кварталите „Балик-Йовково“, „Иглика“, „Строител“,  „Хр. Ботев“,  ул. „Д. Ковачев“, ул. „Орфей“ и част от жк. „Балик“.

Дейностите по отстраняване на аварията ще продължат и в неделя – 13 януари, посочват още от Общината.

Водният проект спира за ден водата в част от квартал “Балик” в Добрич

Припомняме, че заради изграждане на водопроводна връзка на кръстовищeто на ул.”Орфей” и ул.”Димитър Ковачев” на 10 януари бе спряно водоподаването за живеещите в района. Работата на фирмите по водния цикъл там продължи и в петък. След като водопроводът е бил свързан, снощи около 20,30 ч. е възникнала авария.

Авария от воден цикъл оставя половин Добрич на сухо тази нощ

В резултат на това в района през нощта на петък срещу събота, както и днес, няма вода.  Тя бе пусната за няколко часа, като по високите етажи така и не достигна преди новото спиране.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *