Без категория Водещи новини Общество

Пускат водоноски за останали без вода квартали на Добрич

С водоноски ще бъде доставена вода за жителите на кварталите в Добрич, които от четвъртък са без вода.

В неделя сутринта към 9 часа ще бъдат закарани две водоноски – една при детската градина в кв. „Строител”, а другата на пазара на кв. „Христо Ботев”, съобщи за Про Нюз Добрич заместник-кметът арх. Боян Коларов.

Потърсихме го във връзка с това, че голяма част от града няма вода от четвъртък заради проблем  при свързването на новия водопровод , който се изгражда по проекта за воден цикъл, на кръстовището на улиците “Орфей” и “Димитър Ковачев”.

Водният проект спира за ден водата в част от квартал “Балик” в Добрич

„Връзката на новия водопровод със стария вчера е аварирала. Успели са да я закрепят през нощта, но днес следобед отново е аварирала”, обясни арх. Коларов.

На въпрос дали ще се продължи с опитите по същия начин или ще се търси друг вариант за свързване на новия водопровод, обясни, че това се е случило вече на няколко места в града. Изпълнителите имат варианти, които понякога включват прокопаване и подмяна на допълнителни дължини от стария водопровод, извън проектните.

Авария от воден цикъл оставя половин Добрич на сухо тази нощ

„Всеки конкретен случай се решава по усмотрение на техническите лица – изпълнители и надзор”, обясни той.

С тази връзка е трябвало да приключи Водния цикъл в квартала. Арх. Коларов не изключва да се наложи да се подменя още водопроводна тръба там.

Втора нощ повечето квартали в Добрич остават без вода, в неделя – също

В понеделник ще стане ясно дали проектантите ще предложат добавка за ново разрешение за строеж, тъй като всяка промяна в строежа по време на строителството се прави по някакъв ред от ЗУТ. В случая става въпрос за промяна по чл. 154, обясни той.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *