Генерал Тошево Образование

За @-тероризма учиха в изнесен урок ученици от Ген. Тошево

Седмокласниците от училище „Никола Вапцаров” в гр. Генерал Тошево са участвали в изнесен урок в Районен съд – Ге, Тошево, свързан с наличието на терористично съдържание в интернет. Лектор в урока е бил инж. Димо Водкаджиев – системен администратор на Районен съд Генерал Тошево, съобщиха от пресцентъра на ДОС.

Лекторът е акцентирал върху потенциалите опасности при сърфиране в мрежата, учениците да попаднат на снимки, видеоклипове или текстове, които показват или призовават към насилие и предупреди, че подобно съдържание не бива да се споделя. Младежите са били посъветвани да споделят с възрастните, ако имат съмнения или притеснения със съдържание в глобалната мрежа.

“Обяснено беше, че всеки материал, който пропагандира или подбужда към извършването на терористични действия, популяризира дейностите на терористична група или пък дава познания и насоки за извършване на нападения, се определя като терористично съдържание. Големите платформи се стремят да защитят потребителите си, като свалят подобни материали, посочи лекторът, но подчерта, че е добре и потребителите на социалните мрежи да докладват за пропаганда на тероризъм и за език на омразата в интернет”, споделиха от съдебната пресслужба.

Това е вторият урок, който учениците от местното училище провеждат на територията на Районен съд Генерал Тошево. Местните магистратите и служителите от Районния съд работят активно и с ученици от горните класове на това учебно заведение, като пред тях те изнасят лекции на правна тематика по образователната програма  „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *