Добрич Общество

Увеличението на видеокамерите в Добрич – мярка срещу вандалите

Неизвестни хвърлиха в езерото в градския парк на Добрич кошчетата за отпадъци – това е поредният вандалски акт с днешна дата. Снимката бе публикувана в социалната мрежа и отново предизвика възмущението на гражданите. Резонно бяха поставени въпроси за охраната и видеонаблюдението в парка.

Ето какво отговориха от Община Добрич на отправените въпроси от Про Нюз Добрич за охраната на парка и видеонаблюдение там.

Община Добрич има сключен договор за охрана на общински обекти, сред които градски парк „Свети Георги“ и района около паметника на Хан Аспарух. За тези обекти са ангажирани 14 охранители, които работят на сменен режим и се грижат за доброто състояние на парка и паметника.

На 23 места в Добрич има поставени камери за видеонаблюдение. Те са разположени на  възлови кръстовища и основни пътни артерии в града. Осигурено е видеонаблюдение в ОП “Център за защита на природата и животните в гр. Добрич”, на паркинга за репатрираните автомобили от Синя зона и в Дневен център за деца с увреждания.

Община Добрич предвижда през 2019 г. да разшири обхвата на видеонаблюдение. Мерките, които се предприемат, имат за цел да доведат до намаляване на вандалските прояви, на които всички граждани сме свидетели. Средствата, които се използват за възстановяване и ремонт на повредените детски съоръжения, спирки на градския транспорт, кошчета за боклук, могат да бъдат използвани за нови детски площадки, тротоари, улици, посочват още от местната администрация.

Снимка: Фейсбук

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *