Бизнес Общество

Пчеларите в област Добрич могат да искат финансово подпомагане от ДФЗ

До 18 януари 2019 г., пчеларите в област Добрич могат да подават заявления за финансово подпомагане в Областна дирекция на Държавен фонд земеделие – по постоянен адрес на физическото лице и по адресна регистрация на юридическо лице.
На свое заседание Постоянната работна група за управление на Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2017-2019 г., е взела решение за отваряне на нов прием на заявления за подпомагане за финансовата 2018 – 2019 г., поради незаявен финансов ресурс при първия прием, осъществен през месец ноември 2018 г.

Мерки Б, Г и Д от НПП 2017-2019 г., включват дейности за борба срещу вароатозата, за извършване на лабораторен анализ на меда и закупуване на кошери, пчелни семейства и майки. По мярка А кандидатите ще бъдат подпомагани при закупуването на дребен пчеларски инвентар, докато мярка В е насочена към подвижното пчеларство.

Информация за мерките и условията за финансиране по НПП 2017-2019 г., както и образец на заявлението за подпомагане, стопаните могат да получат в областната структура на фонда, както и от сайта, на адрес:  http://dfz.bg

Инвестициите по мерки А, Б, В и Д, могат да бъдат реализирани и с използването на  нисколихвен кредит от ДФ „Земеделие“.

След одобрение и сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ по НПП, пчеларите ще могат да подават заявления за кредит в срок до 15 юли 2019 г., в ОД на ДФЗ – по постоянен адрес на физическото лице и по адресна регистрация на юридическо лице.

 

Източник: ДФЗ

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *