Добричка

Започна работа социално предприятие в община Добричка

Новото социално предприятие “Помощ в дома и градината” в община Добричка започна работа от началото на годината, съобщават от кметската управа.

Предприятието е разкрито с подкрепата на оперативната програма “Развитие на човешките ресурси” и ще разполага с годишен бюджет от 100 000 лева.

Новата структура ще предоставя почасови услуги за лична помощ в дома на хора в нужда – при поддържане на хигиена, хранене, вземане на лекарства, рехабилитация и други.

Предприятието ще управлява и зелената система в общината, ще поддържа паркове, ще почиства речни корита, ще извършва и други дейности по превенция на рискове в населените места.

В социално предприятие са назначени управител, счетоводител и 4 лица, като екоинспектори. Назначени са и 11 лица от целевата група по професиите „Работник в озеленяването“ и „Социален асистент“. Те са преминали успешно обучение по съответните професии и ще работят в населените места на община Добричка.

Обособени са 4 района, които обхващат над 80% от населените места. За всеки район  отговаря по един екоинспектор. Тяхната задача е да следят за нарушения, свързани с опазването на околната среда, навременното почистване на прилежащите площи, контрол по отношение чистотата на териториите за обществено ползване и зелените системи, да сигнализират за проблемни ситуации.

Част от дейността на екоинспекторите е и да запознават населението с разделното събиране и други дейности свързани с опазване на населените места чисти и приветливи.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *