Водещи новини - дясно Добрич Култура

За първи път показват пред публика филмите от конкурса „Красив Добрич”

За първи път ще имат прожекция късометражните филми, създадени на филмовото предизвикателство “Красив Добрич”, съобщават организаторите. Филмовият маратон се проведе между 21 и 23 септември 2018 година.

Събитието ще се състои на 14 януари  от 18:15 ч. в кино клуб „Икар”.

След прожекциите ще се проведе и дискусия за формата и възможностите за развитие на проекта с участието на режисьора и члена на журито Петър Русев, кмета на Добрич Йордан Йорданов и продуцента Николай Михайлов.
Събитието е със свободен достъп, но изисква предварителна регистрация.

Носител на първа награда е филмът „Пътят към страстта“, на екип Лайм. Той обединява режисьора Ангел Генков, оператор Явор Минчев, дрон оператор и сценарист Кольо Колев и Михаил Иванов – актьор.

Втора награда взе екип Лате, с техния филм „Кейт“. В състава му са режисьорът и сценарист Страхил Йорданов, звук на терен и постпродукция – Явор Лазаров, оператор Кирил Ханджиев, актриса Пламена Божилова, художник и гримьор – Стилияна Узунова, и актьор Мойсей Стойчев.

Трета награда журито определи за филма „Ламата“ на екип Сапфир – режисьор Анна Каперска, оператор Йоанна Павлова, сценарист Лъчезар Енчев и монтажист Адрияна Стоянова.

Трите наградени филма ще бъдат представени и на Берлинале през февруари 2019 година.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *