Общество

Внимание! Частични заледявания по пътищата в област Добрич

Пътищата от републиканската пътна мрежа в област Добрич са обработени и отворени за движение при зимни условия, но заради задържалите се ниски температури (в отделни райони до -11°), на места има образували се заледени участъци, предупреждават от Националната пътна агенция.

Отрицателните температури са предпоставка и за инциденти по улиците в населените места, където непочистени или необработени от лед, участъци, могат да предизвикат травми или по-сериозни неприятности. Образувалите се ледени висулки по високите сгради, също могат да бъдат неприятна изненада, особено за по-възрастните и бавноподвижни хора или животни.

Шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват дистанция!

Нека шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи. Областно пътно управление уверяват, че работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

За 9 януари от Националният институт по метеорология и хидрология няма обявен код за опасно време, тъй като през деня, с умерен вятър от южна четвърт, ще нахлува по-топъл въздух, с температури над нулата (1° – 3°). Едва в късните часове се очаква да завали дъжд, но заради вятъра, усещането за студ ще бъде осезаемо. В крайбрежните райони, вятъра ще е умерен – до силен, с пориви и вълнение на морето между 3 и 4 бала.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *