Водещи новини Общество

Трагедия сполетя семейство в Бранище – изгуби дома си в огнената стихия

Семейство, което живее в село Бранище, изгуби дома си в огнената стихия, бушувала там миналата нощ. Двамата съпрузи са останали само с дрехите на гърба си.  Изгоряла е двуетажната им къща, по която дълги години са се трудили, споделиха пред Про Нюз Добрич местни жители.

Имат фирма за проектиране и производство на мебели.

Къща изгоря при голям пожар в Бранище, семейството успяло да се евакуира

Лумналият огън е забелязан около 23,30 часа от съсед. Когато се прибирал към дома си, чул пукот откъм гаража. След това видял огън в единия край на постройката.

Обадил се на собствениците, които изкарали колата от гаража, но през това време пожарът се разраснал. Съседи се притекли на помощ и с маркучи се опитали да гасят пожара с вода, но безуспешно. Той се пренесъл върху къщата. На подадения сигнал в пожарната се отзовали три пожарни коли. Гасили огъня докъм 5 часа сутринта. Към 8 часа пожарът обаче отново се възпламенил и пак били повикани огнеборците.

“Хората са отчаяни. Години наред са се трудили, за да градят дома си. Завършиха го преди няколко години. Къщата беше голяма, хубава”, споделиха местните.

Миналата нощ съпрузите били приютени от съседи. През зимните месеци, най-вероятно, ще живеят при децата си в Добрич, добавиха те.

От пожарната съобщиха, че причините за пожара тепърва ще се изясняват.

Според жители на Бранище, вероятно, огънят е тръгнал от хладилник в гаража.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *