Образование

„Нашите трапези от Бъдни вечер“ показаха в иновативен урок Климентовци

Пореден иновативен урок проведоха учениците от I А и I Б класове с ръководители Димитрина Стефанова и Даниела Петрова от училището по изкуствата “Св. Кл. Охридски” в Добрич.

На малките климентовци и техните семейства бе възложена задача да подредят и снимат трапезата си за Бъдни вечер в духа на българските традиции и обичаи. В надпреварата се включиха 27 семейства, които с огромно желание и интерес създадоха шедьоври в домовете си, споделиха преподавателите. Условието бе децата да приложат на практика получените знания от своите учители за характерните ястия, които трябва да присъстват на трапезата и обичаите, които трябва да се спазят в навечерието на светлия празник Рождество Христово.

За самия урок учителите бяха подготвили презентация със снимков материал от трапезите, който бе предоставен от родителите. Задачата на учениците бе да познаят своята трапеза и разкажат за подготовката и самия празник у дома.

„Очичките на децата грейваха, когато познаваха трапезата на своето семейство. Те с трепет разказваха за преживяванията си на Бъдни вечер”, сподели Даниела Петрова.

Урокът завърши със състезание между двата класа. Всеки бе представен от отбор, а участниците отговаряха на въпроси, свързани с традициите и обичаите характерни за празниците Коледа, Бъдни вечер и Сурваки.

Отборите завършиха с равен брой точки,  децата показаха завидни знания по темата, а урокът премина в много емоции и радостно настроение.

От снимките на трапезите малките ученици направиха постери, които изложиха на видно място в училището. Учителите отправят своите благодарности към семействата, които с радост откликнаха на иновативната дейност.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *