Водещи новини - дясно Общество

Хранителни пакети получават социално слабите в област Добрич

5981 социално слаби жители на Добричка област ще получат през януари и февруари индивидуални хранителни пакети по Оперативна програма за храни и материално подпомагане, съобщават от Областния съвет на БЧК.

Пакетите са с тегло 24,07 кг. Те съдържат 16 вида продукти – ориз, спагети, лютеница, грах, консерви с говеждо месо, зелен фасул, леща, захар, олио и други. Всеки пакет е на стойността 53,10 лева.

Право на този вид подпомагане имат лица и семейства, които получават целева помощ за отопление; майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година; лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас по чл. 10а ЗСПД (2017/ 2018); лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи и получават месечна добавка за социална интеграция; лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане; такива, които са получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства, а също и инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ.

Изготвен е график за раздаване на хранителните пакети по общини.

Кампанията за предоставянето на продуктите започна на 7 януари в Добрич и Балчик. От 14 януари своите пакети ще получат потребителите в община Шабла, от 17 януари – в Тервел. В Крушари раздаването на индивидуалните пакети ще стартира на 23 януари, в Каварна раздаването ще започне на 28 януари. На 1 и на 11 февруари ще стартира доставянето на хуманитарната помощ в общините Генерал Tошево и Добричка, посочват от БЧК. Кампанията ще продължи до 28 февруари, информират още от ОС на БЧК.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *