Водещи новини - дясно Крими

Част от палежите в Добрич – борба на групировки за власт на наркопазара

Над 10 умишлени палежа са извършени през последните 2 месеца на територията на град Добрич, съобщиха източници от разследването. Подпалвани са предимно автомобили и заведения. Задържани са трима души, като за тях е доказано, че са автори на три от палежите, съобщи Монитор.

Според криминалисти, арестуваните лица нямат никаква връзка с подпалените автомобили на свидетели по така нареченото дело „Суджукгейт”. Става въпрос за две враждуващи групировки, които се борят за власт на пазара за разпространение на наркотици в Добрич.

С постоянна мярка „задържане под стража” в ареста остават 30-годишният К.К. и 28-годишният П.К.

К.К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в периода от 10 до 28 декември 2018 г. в Добрич е запалил лек автомобил и участвал като помагач в два опита за палеж на заведение, в съучастие с П.К. На 10 декември те запалили лек автомобил пред блок по ул. “Васил Левски“. На 24 и 28 декември били направени и два опита за палеж на ресторант по ул.“Горски извор“ в Добрич, в които 30-годишният е участвал като помагач. Твърди се, че той умишлено е улеснил да бъде запалено заведението чрез показване на неговото местонахождение срещу обещание след палежа да получи парично възнаграждение. Деянията са останали недовършени поради независещи от двамата съучастници причини.

За третия задържан, Светослав Калника, има постановена мярка „задържане под стража” от Районен съд – Добрич. В момента тече срока за обжалване на решението пред Окръжен съд – Добрич.

Източник: Монитор

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *