Водещи новини Спорт

Високо признание за Севдалина Мавродиева и „Алексия” от БФХГ

Високо признание получи СК „Алексия” от Българската федерация по художествена гимнастика, която от 2019 г. променя Правилника си заради клуба от Добрич.

Макар и спортен клуб по танци, а не по художествена гимнастика, той получава възможност да участва в Държавното първенство по Гимнастрада от свое име. Освен това, се допускат поисканите от ръководителя на „Алексия” Севдалина Мавродиева промени и се създава нова категория. А, на Мавродиева е предложено да бъде неин координатор.

За добрите новините Севдалина Мавродиева е уведомена днес от Мариета Дукова- президент на клуба по художествена гимнастика “Академик” и „дясна ръка” на Илияна Раева.

Клуб “Алексия” спечели пълна златна колекция от Гимнастрада

Тя информирала Севдалина Мавродиева, че на събрание на Българската федерация по художествена гимнастика е било разисквано участието на “Алексия”. Тъй като той е регистриран като спортен клуб по танци, е можел да участва в първенството само от името на спортен клуб по художествена гимнастика, в случая „МИК Гергана 90”.

От разговора с Мариета Дукова е станало ясно, че ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика застава зад “Алексия”. В този дух са и взетите решения.

“Г-жа Дукова сподели, че от две години, след нашето първо участие, ясно се вижда приносът ни в масовия спорт. Нашето участие е допринесло “да се вдигне летвата”, да се работи повече в аспект на хореографии с тема, сюжет и декори”, , сподели пред Про Нюз Добрич Севдалина Мавродиева.

На следващото Държавно първенство по Гимнастрада, СК „Алексия” ще има право да участва от собствено име, а не да е представляван от друг клуб, както досега. Ще се допуснат исканите от С. Мавродиева промени – използване на салта, трудни поддръжки /над ръст и половина/ и декор. А, самата Мавродиева е поканена за координатор на новата категория.
Мариета Дукова е изразила удовлетворението на федерацията, че ще работи с такъв “новаторски” отбор.

Федерацията по спортни и танцови дисциплини поздрави златните момичета от “Алексия”

„Аз й благодарих за прекрасните условия, правила и организация, с които благоприятстват развитието ни като спортен клуб, както и на други, подобни на нас в страната”, сподели Мавродиева. По думите й, промените, които БФХГ прави, са много важни не само за “Алексия”, но и за всички деца в страната, които съчетават заниманията си с танци и гимнастика.

Припомняме, че в началото на юли тази година Спортен клуб “Алексия” се завърна с пълна колекция злато от Държавното първенство “Гимнастрада” в София. Момичетата на треньорката Севдалина Мавродиева спечелиха всички възможни отличия в своите възрастови групи, след вчерашното си участие – четири златни места с четирите танца “Дино парк”, “Скорпиони”, “Зъбни колела” и “Кристали”. То се организира като част от редовния спортен календар на Българска федерация по художествена гимнастика с домакинството на спортно дружество ЦСКА.

През 2018 година златните момичета на Севдалина Мавродиева получиха признание и от председателя на Българска федерация по спортни танцови дисциплини (БФСТД) Кремена Шопова, която специално ги поздрави след представянето им международния турнир по художествена гимнастика „Златна купа Локомотив“ и приз „Илиана Раева“, който те имаха и честта да открият. Талантите от Добрич отново се завърнаха с множество медали от спортния форум.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *