Балчик Водещи новини - дясно Култура Регионални - начална

Фестивалът “Пясъчни творения” вече е в националния културен календар

Тази година фестивалът “Пясъчни творения”, който ще се проведе на 13 юли 2019 година, е включен в Националния културен календар на Министерството на културата. Това съобщи инициаторът на проявата – 15 годишният ученик Мартин Кръстев.

“Този успех се дължи на всички хора, повярвали в мен, които работят за децата и съществуването на този фестивал. Вие значите много, не само за мен, но и за България – защото това пътят към красивото и мечтано бъдеще на България! Благодаря Ви!”, сподели Мартин.

Мартин Кръстев е на 15 години и е от град Балчик. Учи в средно училище „Св. Кл. Охридски” в Добрич с музика, свири на пиано. Казва, че се занимава с доста неща. Едно от тях е организирането на единствения у нас детски фестивала „Пясъчни творения”, който тази година ще се проведе за четвърти път.

„Акцентът на фестивала е в забавлението – това е една лятна емоция. Не е направено с цел мащабен туризъм, макар че има участници от Белгия, Русия, Турция, от много места от страната. Идеята на фестивала е да има забавление за всички, да запазят хубав спомен от Балчик и „Двореца”, разкрива младежът.

Той осъществява събитието с подкрепата на хора и институции, които са повярвали в него и го подкрепят. Сред тях са Община Балчик, ДКИ „КЦ „Двореца”. Помагат му общинският съветник Николай Колев, Миланка Филева от Центъра за обществена подкрепа и други.

Миналата година той стана един от 20-те носители на националните младежки награди за проявено благородство за 2018 г. Домакин на награждаването беше Симеон Сакскобургготски в двореца “Врана”. Мартин бе отличен именно заради организирания от него фестивал „Пясъчни творения”, който събира деца от различни градове и държави, които обичат да творят.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *