Балчик Водещи новини - дясно Образование Регионални - начална

Дългата ваканция на детските градини в Балчик – за икономии

Детските градини в Балчик ще възобновят работа на 14 януари, а по селата – от 28 януари, съобщиха от Общината. Забавачниците затвориха врати от 22 декември м.г. Това предизвика недоволство сред работещите родители, съобщава Радио Варна.

Защо ваканцията е толкова дълга обясни началникът на отдел „Образование и хуманитарни дейности“ Галина Неделчева: „Правим го с цел икономии, защото след празниците децата значително намаляват. Всяка година проучваме чрез директорите какви са възможностите на родителите да гледат децата си. Друга година сме осигурявали дежурна група, която посещават по две-три до 10 деца дневно, а за тях работят десет души персонал.“

Диляна Георгиева е работеща майка на две деца, едното от които първокласник, другото посещава детска ясла. За времето, в което забавачницата е затворена, е наела детегледачка. Плаща 3 лева на час, като часовете на ден са между 6 и 8 според ангажираността на семейството. А месечната такса в детската градина се равнява на един ден за детегледачка – около 25 лева според посещаемостта.

Follow Me:

Related Posts

  1. Валентина says:

    Щом не работят за да правят икономии то тогава трябва да не получават и заплати в това число и директорката,за да бъде икономиата по голяма.

  2. Тати says:

    А това не е само зимата а и през лятото си почиват по 10 дена уж инвентаризация.А ние се чудим какво гимнастички да правим за да можем да си гледаме децата,

  3. Мама says:

    Правели проучвания…..пълни глупости. Никой не ме е попитал имам ли възможност да си гледам детето до 14-ти. Сега като отворят пък ще откараме в сборни групи до следващото затваряне през лятото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *