Крими

Ударни проверки на горските засякоха незаконна сеч край Добрич

Ударни проверки в горските територии бяха предприети през празничните дни. След интензивен обход служители на ДГС „Варна” разкриха незаконната сеч на общо 10 куб. м дърва за огрев, които са задържани. На нарушителите са съставени 10 акта и 6 констативни протокола, съобщават от Североизточното държавно предприятие.
Още 16 куб. м нерегламентирано добита дървесина са установени и конфискувани при интензивните проверки в ДГС „Добрич”. Съставени са два констативни протокола на неизвестни извършители. Случаите са предадени на компетентните органи.
При проверки на горските стражари са съставени още два констативни протокола – за нарушения на Закона за горите в обхвата на ДГС „Шумен” и ДГС „Нови Пазар”.
Само в дните непосредствено преди и след Нова година на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 503 проверки. 69 от тях са на обекти за добив на дървесина, 108 – превозни средства, а 326 – на физически лица, от които 278 са ловци.
Мерките по опазване на горите остават засилени. При съмнения за нарушения в горите гражданите могат да подават сигнали на телефон 112, напомнят от СИДП.   

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *