Без категория

Добруджанци заедно посрещнаха новата година в Памплона, Испания

С много веселие, благопожелания и сълзи от носталгия по Родината посрещнаха новата 2019 година добруджанци, живеещи в района на град Памплона в Испания. Развълнувани те изслушаха химна на България, извиха много български хора, но акцент бяха  танците от Добруджа.

Техен гост бе и председателят на Фолклорен добруджански клуб “Мило ми е, драго ми е” Меглена Кривчева.

Много добруджанци са пръснати из цяла Испания. Единствената инициатива, която е създадена, за да ги обединява, е Фолклорният добруджански клуб, който организира собствени събития или гостува на други.

Поради технически причини, тази година клубът не успя да организира събитие за Коледните и Новогодишни празници. Затова Мегбена Кривчева лично посети други две такива събития, за да се срещне, запознае и празнува заедно с други добруджанци в Испания.

Тя получи покана за Коледа от Съби Арсениев, председател на Асоциация на българите в Навара “Орфей БГ”. Посети заедно със семейството си град Памплона, където се срещна и празнува Коледа, заедно с други добруджанци от региона. Събитието имаше богата фолклорна програма, а специален гост беше известния фолклорен певец Николай Славеев.

За нова година, Меглена Кривчева получи покана от Таня Найденова от Дамски клуб  “Българска роза”, отново от град Памплона. Там, в компанията на добруджанци от града и региона, тя посрещна подобаващо и с много веселие Новата година.

Желанието на Фолклорен добруджански клуб “Мило ми е, драго ми е” да бъде винаги, когато е възможно, навсякъде с всички добруджанци в Испания, да създава сплотеност и единство, и да поддържа духа на Добруджа зад граница.

В началото на 2019 година Меглена Кривчева си пожелава много здраве и никога да не забравяме кои сме и къде сме се родили, независимо, че сме далеч от родната земя. А, на всички добруджанци, независимо в коя  част на  света са, тя пожела винаги да носят Добруджа в сърцето си.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *