Водещи новини - дясно Общество

Рекорден брой чужденци вдигнаха сватба в Добрич през 2018 г.

Рекорден брой чужденци казаха своето „да” в Обредния дом в Добрич през изминалата 2018 година, съобщи за Про Нюз Добрич директорът му Румена Маринова. През последните 13 години браковете с чужденци са били под 30, а през 2018 г. те са 44, като младоженците са от 20 различни държави. Най-много са от Украйна, Русия и Турция, но има и от Филипините, Бразилия и Израел.

„Измина още една, изпълнена с прекрасни преживявания и положителни моменти сватбена година”, сподели Маринова. Тя припомни, че 2018 година е определена за година на дълготрайните бракове, тъй като осмицата се приема за знак на безкрайността. За 2018 година 509 двойки си казаха своето заветно „да”, както в залите на Обредния дом, така и сред красотите на Добрич и по Северното ни Черноморие. Сватбите са 177 , има и 332 разписвания. Бракосъчетанията през 2018 г. са на нивото на предходната година.

Сватбите, извън залите на Обредния дом, са 58, което е с 10 повече спрямо предходната година. Най-много са били в алея „Романтика”, Резиденцията, ресторантите в Добрич, както и морския бряг в Кранево.

Месецът с най-много бракове през 2018 година е август – 99 брака.

За 2019 година вече има заявени 35 бракосъчетания.

Призовавам младоженците, решили да сключат граждански брак, да посетят администрацията на Обредния дом в Добрич за по-подробна информация за документите, които са необходими за сключването им, сподели Румена Маринова.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *