Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Връчиха наградите от Коледната бридж надпревара в Добрич

На 26 декември са били връчени наградите на победителите в традиционния коледен бридж празник на град Добрич - вече с над 25-годишна история, съобщи президента на Спортен клуб "Дама пика" - Стефан Георгиев.
В спортния форум са взели участие 26 двойки и 10 отбора от България и Румъния.
В надпреварата при двойките, за шампионската награда са надделели световно известните бридж майстори от Варна Илко Попов и Пламен Христов (Пламбата). На втора позиция са се наредили участниците от  рутинираната румънска двойка  Мариус Джорджеску - изпълнителен директор на румънската бридж федерация и Драгош Лесан. За третото място са се преборили другите двама варненци - Антон Андонов и Марк Андонов.
Сериозна конкуренция е имало в срещите от отборния турнир, при които едва във финалния кръг са станали ясни крайните победители - 1-во място за представителите на отбор "Далия" - Маргарита Борисова и Теодора Пенева от Варна и Тошко Николов и Янко Янков от Разград. Втори е отбора "Радков 2" (Варна-Добрич) с капитан Станислав Недков, а трети също е варненски отбор с капитан Илко Попов.
Организаторите от спортен клуб"Дама купа" изказват гореща благодарност на г-н Лъчезар Тодоров от Добрич, осигурил тазгодишното коледно прасенце за шампионите, както и на домакините от хотелски комплекс''Грийн Палас" - за прекрасните условия за игра в деня на надпреварата.
c