Водещи новини Общество

Чакана 16 години се роди Габриела, първото бебе от кампанията „Зрънце живот“

Роди се първото бебе от съвместната кампания на “Добруджански хляб” АД и фондация “Искам бебе” – „Зрънце живот“, съобщиха от хлебозавода в Добрич.
Кампанията стартира в края на 2016 г. с дарена сума от 20 000 лв. (за 5 двойки по 4 000 лв.) от „Добруджански хляб“АД.

На 4 декември 2018 г. в семейстовото на Златко и Красимира Жеркови, след 16 години опити и 7 инвитро процедури, се е родила Габриела,

Ето какво споделиха щастливите родители:

“Чувстовото да си родител е уникално и неописуемо. Нямаме думи и не можем да повярваме, че това малко чудо е вече в ръцете ни. Мечтата ни, надеждата ни е реалност в розов цвят, тъй нежна и мила. Благодарим на всички ви за подкрепата.
Благодарим на фондация “Искам бебе” за труда и успехите, които постигат. Благодарим на г-н Малев за голямото сърце. Благодарим на всеки, помогнал да се раждат деца. Благодарим на онази ръчичка на Ванеса, че ни изтегли в томболата и ни “поръси” с късмет и надежда. Пожелаваме на всички да сте много здрави и щастливи!
Нека във всяко семейство има деца!
Тази Коледа е вълшебна!”

Припомняме, че на 22 декември 2016 г. изпълнителният директор на “Добруджански хляб” АД Енчо Малев връчи чек на фондация „Искам бебе“ със събраната сума от благотворителната кампания „Зрънце живот“ на стойност 20 000 лв.

100 двойки от цялата страна бяха попълнили формуляри за кандидатстване за финансиране, от които едва 23 отговарят на всички необходими критерии. На официална церемония чрез жребий, в присъствието на нотариус, бяха изтеглени 5 семейства. Според условията на благотворителната инициатива, печелившите двойки получиха финансиране на стойност 4 000 лв. за осъществяване на ин витро процедури. Изтеглените двойки са: една двойка от Добрич, две от София, една от Раднево и една от Габрово. Изтеглени бяха и три резервни двойки – от София, Несебър и Кърджали.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *