Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Асоциацията на овцевъдите отваря офис в Добрич в помощ на животновъди

В рамките на един месец 13 областни офиса ще заработят в помощ на овцевъди и козевъди, членове на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА). Експерти и счетоводители ще отменят животновъдите в административните дела напълно безплатно. Това стана ясно по време на общото събрание на асоциацията в комплекс Елените.
“От началото на 2019 г. ще заработят офиси в 13 области. В тях ще бъдат назначени експерти и счетоводители, които безплатно ще оказват нужното съдействие на фермерите при попълване на техните заявления за субсидиране, дневници, хуманно отношение и осигуровки”, обясни Симеон Караколев, съпредседател на НОКА за Фермер.БГ.
По думите му първите административни центрове ще заработят в Стара Загора, Пловдив, Бургас, Добрич, Шумен, Варна, Разград, Търговище, Враца, Велико Търново, Пазарджик, Хасково и Плевен.
“Тази дейност искаме да послужи като образец как трябва да се развива браншовата насоченост, обърната към членовете”, каза Караколев, по време на събитието.
До 2 месеца подобни офиси ще отворят врати и в Кърджали, Монтана, Видин, Ямбол, Сливен, Благоевград, Кюстендил, Перник и Силистра.
Източник: Фермер.бг
c