Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Веселие и празничен дух през декември в община Добричка

За предстоящите Коледно-Новогодишни празници, значително се увеличава броя и интензитета на дейностите с културна насоченост, които предстои да се реализират по места, в средищните центрове на община Добричка. Традиционно, инж.Тошко Петков - кмет на община Добричка, предстои да зарадва за Коледа и Нова година, всички деца в 30-те детски градини - с коледни торбички, пълни с подаръци и лакомства, информираха от административната пресслужба. Концерти, изложби, театрални спектакли, разнообразни инициативи и забавления - са само част от заложеното в коледно-новогодишна програма на община Добричка. Символичното запалване на коледните светлини на елхата, отново е дало начало на тазгодишните празнични събития. Планираното в празничната програма, както и спонтанните местни инициативи, ще продължат до края на месец декември, преди официалното посрещане на новата 2019 година. Най-голяма е радостта и вълнението от очакването, за най-малките. Детските градини в общината, отдавна се готвят за отбелязване на най-веселото време в годината, споделят от общинската управа. Навсякъде, ръководствата, родители и деца, подготвят  изложби с коледни и новогодишни картички, сувенири, коледни украшения, играчки, сурвакници. В танцовите и театралните ателиета децата подготвят коледни тържества и концерти, за посрещането на Дядо Коледа.

Културни събития на училищата в община Добричка (декември 2018 г.)

  •   ОУ „Васил Левски", с. Хитово:
Конкурс за най-добре украсена стая; Конкурс за сурвакница ; Конкурс за коледна и новогодишна картичка; Коледен благотворителен базар на 21.12.2018г. Коледно тържество на 21.12.2018г.
  • Средно училище "Никола Вапцаров" с. Карапелит, общ. Добричка
Конкурс за най-добре украсена класна стая. Конкурс за най-красива коледна картичка и сурвачка. Увеселително шоу с аниматор - 21.12.2018г. Раздаване на подаръци от Дядо Коледа. Дискотека с участие на коледари и сурвакарска група.
  • ОУ  „Васил Левски“, с. Божурово, общ. Добричка
Коледен рецитал „В духа на Коледа“- рецитал./първи и втори клас/ Песни и стихове за зимата, Нова година и Коледа. /трети и четвърти клас/ Представяне на обичаите Бъдни вечер, Коледа и Сурваки. /пети и шести клас/ Коледни и новогодишни гатанки. /пети и шести клас/ Коледна викторина./седми клас/ Танц -мажоретен състав /трети и четвърти клас/ Модерен танц „Новогодишен поздрав“ /пети и шести клас/
  • ОУ „Свети  Свети  Кирил  и  Методий“ с.  Ведрина
Гостуваща постановка на театрално студио със коледно - новогодишен спектакъл /съвместно с децата от детската градина/ "Песни и танци на народите" - музикално-артистична програма от учениците на  ОУ "Св. св.  Кирил и Методий"
  • ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Дончево
Коледно тържество - с песни, танци, буфосинхронада, мини-пиески с джудженцата на Дядо Коледа. Състезателни игри - изработка на сандвичи с коледна украса и коледен сладкиш. 
  • ОУ „Климент Охридски“ с. Смолница
Празничен благослов от ученическата Коледарска група на ОУ "Климент Охридски" към  кметствата и кооперациите на селата Смолница, Малка Смолница, Козлодуйци и Златия. " Ой Коледо, мой Коледо" - училищен празник с коледни песни: „Дядо Коледа дойде!”, „Коледна ръченица”, Коледна приказка”. Възстановка на "Бъдни вечер в българската къща" За празничното настроение ще се погрижи групата " Фолклор на етносите", които ще  изпълнят няколко хора и  песни от различни фолклорни области. Представяне на мини-драматизацията " Хитрият петел".  
  • ОУ „Стефан Караджа“ с. Житница
"Коледен празник" - училищна клубна програма.
c