Образование

Проект на ФСГ Добрич спечели наградата на Ректора, от национално състезание по банкиране

Един от двата проектни финалиста на Финансово стопанска гимназия “Васил Левски” от Добрич, заслужено е спечелил наградата на Ректора на Стопанска академия „Д. А. Ценов”- Свищов, по време на шестото национално състезание по „Банкиране, финансиране и бюджетиране“, съобщиха от ръководството на добричката гимназия.

На база защитата на бизнес проектите, техните кредитни обосновки и отговори на въпроси, печелившият проект „Пчелна стая“ – дело на Томислава Иванова Ковачева, Жулиета Калоянова Русева и Веселин Иванов Василев от XII “a” клас, Даниел Георгиев Димитров от 12 “б” клас, с ментор Тансу Сали – студентка в СА „Д. А. Ценов”- Свищов (спец. „Финанси”), е успял да впечатли компетентното жури. “Пчелна стая” е проектна разработка, даваща възможност за профилактика на дихателната система и изработка и продажба на множество продукти на пчелна основа.

Отличени в останалите категории:

  • За регионална идентичност – отбора от Професионалната държавна търговска гимназия „Д. Хадживасилев“, гр. Свищов (награда на Застрахователно дружество „Бул Инс“ АД от 800 лв.)
  • Голямата награда на Банка Пиреос България в размер на 1000 лв. – за отбора от Средното училище за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ“, гр. Русе.

От училищното ръководство отправят поздравления към труда на учениците, готвили се усилено за състезанието, както и към труда на г-жа Миглена Стефанова.

С два отбора ФСГ-Добрич е на финал на националното състезание по банкиране

В шестото издание на националното състезание по „Банкиране, финансиране и бюджетиране“, което се проведе на 7 и 8 декември, участие са взели 110 средношколци, 30 студенти-ментори и 20 учители и директори, придружаващи училищните отбори.

Представени са били 17 училища от 15 града, сред които Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ – Добрич, СУ за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ“ – Русе, Национална финансово-стопанска гимназия – София, Национална търговска гимназия – Пловдив, Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов“, Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов” – Габрово,  Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” и други.

Организатори на форума са катедра „Финанси и кредит“ и Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при СА „Д. А. Ценов“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *