Култура Образование

Ученици от школа по рисуване подредиха изложба в Добричкия съд

С изложбата „Моята Коледа“,  възпитаниците на Детско ателие „Палитра”, гостуват в Окръжен съд – Добрич, информираха от прес-офиса  на съдебното ведомство.

Творбите са сътворени деца на възраст между 7 и 13 години – участници в  Детско ателие „Палитра” при Общински младежки център ”Захари Стоянов” с ръководител Галина Върбанована.

Експозицията илюстрира част от уменията, които децата са придобили в областта на приложните изкуства, посещавайки ателие “Палитра“.  Там, малките художници са обучавани още да рисуват върху коприна, да изработват витражи, а тази година е обърнато специално внимание и на използването на текстилна техника. Заниманията по приложни изкуства развиват сръчността, възпитават усет за съчетаване на цветове, провокират творческото мислене на децата, сподели Галина Върбанова – ръководител на творческото ателие.

С настоящата изложба Окръжен съд продължава традицията да представя пространство в Съдебната палата, за изява на младите творци от Добрич, допълниха от правосъдното ведомство.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *