Водещи новини - дясно Общество Политика

Делото срещу кмета на Шабла се гледа в Окръжен съд Добрич

Започна наказателното дело срещу кмета на Шабла Мариян Жечев, което на този етап се гледа от състав на Окръжен съд Добрич, съобщиха от пресслужбата на правосъдното ведомство.

Повдигнатото срещу Жечев обвинение е за неправомерно усвоени европейски средства по проект за реконструкция на градския стадион.

Твърдението на Прокуратурата е, че на 13 ноември 2015г., пред Регионална разплащателна агенция на ДФ”Земеделие” във Варна, подсъдимият е представил неверни сведения относно изпълнението на проекта, за да получи средства в размер на 525 488.25 лв. без ДДС, предоставени от фондове на Европейския съюз на българската държава. Твърди се още, че на 21 декември същата година са били получени 267 836.64 лв. от заявените средства. Обвинението отбелязва, че подсъдимият е извършил деянието в качеството си на кмет, представляващ Общината по договор за проект „Развитие на спорта в Община Шабла, реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в Шабла“, който бил сключен с Министерство на земеделието и храните, по мярка „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони.

Обвинението твърди, че част от отчетените като свършени дейности, не са били изпълнени и завършени към датата на изготвяне на документите.

“Не мога да се чувствам виновен, а обектът, за който се твърди, че не е завършен, има пълна функционална самостоятелност. Градският стадион вече домакинства на редица състезания, включително и на контролната среща между футболните отбори на “Динамо” от Москва и “Чероморец” от Балчик”, пише БТА за медийния коментар на Мариян Жечев.

В днешното си разпоредително заседание, съдът реши мярката за неотклонение на обвиняемия – “подписка”, да не се променя.

Предстои по делото да бъдат призовани общо 40 свидетели и 3 вещи лица.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 17 януари 2019г., за когато са призовани да бъдат изслушани първите 10 свидетели.

 

снимка: КМЕТА.БГ

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *