Общество

Преди Никулден шаранът в Добрич поевтиня

Шаранът е най-търсен от добричлии преди празника Никулден, съобщиха за Про Нюз Добрич от рибарница „Синята пеперуда”.

Търговският обект предлага разнообразие от риба и морски продукти. Стана ясно, че за Никулден добруджанци предпочитат скумрия, толстолоб, шаран.

„Шаран, бял амур, толстолоб – това са рибите, които се търсят целогодишно, но сега шаранът е най-актуален, тъй като клиентите спазват традициите”, споделиха от екипа на магазина.

Оттам обясняват, че за толстолоб има целогодишно търсене. Той е предпочитана риба поради цената.

Шаранът преди празника е бил с цена от 7,50 лева за килограм, а сега вече е 6 лв/кг. Предлагат се също сом, лаврак, ципура, сьомга.

Нашият магазин се старае да предложи максимално голямо разнообразие на бели риби – филета, котлети и др. Стараем се да работим с прясна риба. За улеснение на домакините и на работещите жени, предлагаме почистен шаран. А, за тези, които искат, все пак, да спазят традицията, но ще си купят почистена риба, предлагаме люспи от шаран. Почистеният шаран струва 9,50 лева за кг.

Люспи от шаран – символ и традиция за трапезата на Никулден

Клиентите с по-изтънчен вкус закупуват сьомга, скариди, пушена сьомга, за да е богата трапезата. Рибата е почти изцяло от български рибарници. Например, шаранът е от “Света Троица” в Шумен.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *