Каварна Култура

Нидал Алгафари представи най-новите си книги пред публиката в Каварна

Нидал Алгафари продължава обиколката си из страната – този път представяйки своите  книги пред аудиторията на Каварна.

В заседателната зала на община Каварна се състоя представянето на четири от книгите на писателя-режисьор Нидал Алгафари, съобщиха от административната пресслужба.

Четирите творби – „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?“, „Любиш ли ти Бога си!“ и „Орисани да избираме“ са художествени романи, създадени основно върху българските обичаи и традиции. Чрез живота на героите, читателят има възможност да опознае обичаите „калушарство“ и „нестинарство“, ритуалите свързани с Еньов и Спасовден и други. Четейки редовете на книгите ще може да усетите красотата и разнообразието на българските народни обичаи. С монаси, попове, дервиши, богомили, даалии, къзълбаши, нестинари и други. Да преоткриете места и личности, които разкриват силата на българския дух.

Пред публиката в Каварна, Нидал Алгафари признава, че за написването на книгите си, са го провокирали уроците на дъщеря му. В книгите си той се е опитал да опише реалния образ на чорбаджията – богатия човек от онова време, който въпреки определението „изедник“ е строил църкви, манастири, училища. Авторът ни пренася в един различен свят, в който само чрез проследяване на героите му и техните истории, ще можем да разберем повече за традициите, историята и любовта, и да разберем основното му послание – „Да се опитаме да бъдем по-добри!“

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *