Образование

Назначават десет директори на училища в област Добрич

Десет учебни заведения от област Добрич имат избрани директори, след проведените конкурси за директори на училища и ЦСОП, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образование.

След проведения конкурс, който бе в три етапа – по документи, тест и събеседване, за директор на  НУ „Христо Ботев“ – с. Септемврийци е избрана Димка Тодорова. Начело на НУ „Братя Миладинови“ – гр. Каварна, остава Желязка Петрова, която е била временно изпълняваща длъжността. Евелина Тонева ще е новият-стар директор на ОУ „Стефан Караджа“ – с. Житница. Тя е била временно изпълняващ длъжността. Марияна Желева е спечелила конкурса за директор на СУ “Христо Смирненски” – с. Крушари, където досега е била помощник директор. Начело на ОУ “ Отец Паисий “ – с. Лозенец ще бъде Даниела Георгиева. Стоянка Стойкова ще ръководи ОУ „Васил Левски“ – с. Преселенци, където е била временно изпълняващ длъжността. ОУ „Христо Ботев“ – с. Кардам, ще бъде управлявано от временния директор Тодорка Стефанова.

Ръководството на СУ “Йордан Йовков” в Тервел ще оглави досегашният временно изпълняващ длъжността директор  Атанас Недялков.

Комна Новакова е избрана да директор на ЦСОП „Д-р Петър Берон“ в Добрич, а начело на ЦСОП „Любен Каравелов“ в Каварна ще е Юри Сотиров.

За три училища и един ЦСОП – в Краневоне са избрани директори. Там ръководството остава на временно изпълняващите директори.

За ФСГ това е Ангел Христов, за Професионалната земеделска гимназия “К.А.Тимирязев“ в Каварна е Атанаска Костова, за ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Балчик, това е Севдалина Пенева. ЦСОП „Академик Тодор Самодумов“ – Кранево ще се ръководи от Галя Боева до провеждане на нов конкурс.

Про Нюз Добрич поднася своите извинения на г-жа Желязка Петрова за допусната по-рано грешка.

 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *