Образование

Детска градина №20 “Радост” спечели в играта “Засаждаме бъдещето”

Детска градина №20 “Радост” в Добрич спечели в играта на DAIKIN.BG и Гората. БГ  “Задаждаме бъдещето” или “Когато станем 100 000, ще посадим гора”, съобщиха от учебното заведение.74

Според организаторите,  засаждането на дървета е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това са красиви и зелени, доказано правят хората по-спокойни и здрави.

Да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо, което всяко човешко същество трябва да изпита. Искаме децата да се влюбят в природата, защото, ние хората, защитаваме и се борим за това, което обичаме, а Земята има нужда от нашата помощ, посочват от детската градина в Добрич. Проектът, който детската градина е стартирала съвместно с Daikin и www.gorata.bg (Когато станем 100 000 ще посадим гора), ще даде възможност на хиляди деца да засадят и отгледат свое собствено дърво.

Тази година детската градина ще работим за формиране на екологична култура у децата, като неразделна част от личностното им развитие, чрез възпитаване на грижовно отношение към заобикалящата ги среда.

Жълъдите от Червен бор, които бяха изпратени от кампанията, бяха посадени от четвърта подготвителна група “Слънце”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *