Без категория Бизнес Образование

Петинституционален международен уебинар за туризъм домакинства ВУМ

На Международен уебинар, свързан с изкуствения интелект, дигиталните иновации и възможностите за „рециклиране“ на атрактивни туристически продукт, ще бъде домакин Висше училище по мениджмънт , информираха от PR офиса на учебното заведение.

Менторският уебинар за предприемачи от сектора на туризма, ще се проведе на 11 декември 2018г., с основна тема на събитието „Устойчивото гостоприемство“, а акцента ще бъде върху използването на иновациите, новите бизнес модели и дигиталните решения за създаването на нови туристически продукти и услуги, съживяване на познатите посетителски атракции и разширяване на промоционалните канали.

Освен с новостта на включените теми, отличаващото форума е специално избрания подход на организация.

В кампусите на 5-те участващи институции, съответно разположени в градовете Варна, Волос, Дуръс, Скопие и Шкодра, ще бъдат организирани присъствени сесии за заинтересованите страни, където предприемачи от всички подсектори ще имат възможност да се срещнат и да обменят помежду си нови идеи. Между петте контактни точки ще бъде изградена онлайн връзка, чрез която приложимостта на предложените иновации да бъде дискутирана на ниво Балкани-Средиземно море.

За лектори на онлайн обучението са поканени експерт-преподаватели от ВУМ и утвърдени предприемачи и иноватори от сектора на гостоприемството. Те ще разширят знанията за устойчивото развитие, визията за използване на иновациите и ще прегледат новите тенденции в сектора на гостоприемството на международно ниво, но най-вече ще осигурят методическа подкрепа за въвеждането на устойчиви практики от заинтересованите малки и средни предприятия от туризма, споделиха от организационния екип на форума.

Събитието се организира в рамките на проект ХЕЛИКС „Инициатива за образователен обмен по предприемачество за устойчиви туристически МСП в региона Балкани-Средиземно море“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество Балкани – Средиземно море. Проектът обединява институции с различен профил и опит от сектора на гостоприемството от страните Албания, България, Гърция и Бивша Югославска Република Македония.

Достъп до събитието ще имат всички заинтересовани предприемачи и представители на малкия и средния бизнес – напълно безплатно, но се изисква регистрация, поради лимитирания брой места.

За допълнителна информация –  http://www.helix-balkanmed.eu

 

снимка: exin.com

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *